سایر محصولات

مشاوره رایگان

جهت درخواست مشاوره رایگان کلیک نمایید

کابینت روکش چوب

از انواع روکشهای چوب که بر روی ام دی اف خام پرس می شود و در بازار چوب موجود می باشد می توان به روکش های بلوط، راش، گردو، ملچ، اشاره کرد.

روکش گردو به دلیل وزن سنگینی که نسبت به بقیه روکش ها دارد در تولید کابینت کمتر مورد استفاده قرار می گیرد اما روکش راش که دارای گره و چشمه ی کمتری می باشد و ظاهر نسبتا ساده و زیبایی دارد. لازم به ذکر است روکش بلوط و ملچ که از دو خانواده نزدیک به هم هستند با گره و چشمه های نه چندان شلوغ جز پرطرفدارترین روکش های مورد استفاده در تولید کابینت روکش چوب است.

کابینت روکش چوب مدرن یا کلاسیک؟

در واقع کابینت روکش چوب جز دسته بندی کابینت های کلاسیک قرار دارد و این امر به جهت وجود ستون های منبت کاری شده، تاج و زیر چراغ ابزار خورده در کنار درب کابینت های حکاکی شده که دارای نقوش برجسته و فرورفته زیبایی هستند که همه و همه نشانه های کلاسیک بودن این مدل کابینت می باشد. اما امروزه برخی از همکاران به جهت پایین آوردن قیمت این مدل کابینت اقدام به حذف ستون های منبت کاری شده از این مدل کرده اند و آن را به اسم کابینت روکشچوب مدرن به فروش می رسانند.

البته امکان حذف ستون در برخی موارد که فضای آشپزخانه محدود است امکان پذیر است اما طبیعتا نبود ستون سبک یک کار را تغییر نمی دهد، البته نبود هرکدام از اجزا تشکیل دهنده زیبایی دکور را کم می کند و پیشنهاد میکنم از اینکار پرهیز کنید. البته ناگفته نماند که عده ای کابینت مدرن مثل کابینت فرامید یا ملامینه که شکل ظاهری چوب را به نمایش می گذارد را کابینت روکش چوب مدرن نام می برند که البته اینطور نیست چون روکشی که در این نوع مدل ها استفاده می شود روکش طبیعی نیست و قابل ابزار زدن و رنگ کردن نیز نیست.

تفاوت کابینت چوب با روکش چوب را قبل از خرید بدانید

خوب همان طور که قبلا گفته شد کابینت روکش هزینه کمتری نسبت به کابینت چوبی دارد علت هم در نوع متریال این مدل کابینت نهفته است که در ادامه به بررسی متریال این دو مدل کابینت شیک و پرطرفدار خواهیم پرداخت. متریال اصلی کابینت چوبی چوب درختان مختلف است که پس از طی فرایندی آماده برای سایز شدن و حکاکی های روی آن می شود در صورتی که متریال اصلی کابینت روکش چوب ام دی اف شانزده میلیمتری است که پشت و روی آن یک روکش یک میلیمتری پرس می شود و بعد از سایز شدن آماده برای حکاکی می شود.

هردو این مدل ها شامل ستون، تاج و زیر چراغ ابزار خورده هستند، البته این ستون ها، تاج و زیر چراغ ها از جنس چوب، رزین و ام دی اف تولید می شود. نقطه مشترک دیگر کابینت چوب و روکش چوب این نکته است که هردو این محصولات رنگ می شود، جنس رنگی هم که در این دو مدل به کار می رود رنگ های پلی اورتان و پلی استر است که البته معمولا برای شکل ظاهری رنگ و دوام آن عمدتا از رنگ های پلی اورتان استفاده می شود.

انواع رنگ هایی که در کابینت روکش چوب مورد استفاده قرار می گیرد

عمدتا دو نوع رنگ در کابینت روکش چوب مورد استفاده قرار می گیرد که شامل رنگ پلی اورتان و پلی استر می باشد که البته همان طور که پیش تر گفتیم رنگ پلی اورتان از نظر کیفیت مرغوبیت امتیاز بالاتری نسبت به رنگ پلی استر دارد و به همین جهت هزینه رنگ پلی اورتان نسبت به پلی استر کمی بالاتر است. در کابینت روکش امکان استفاده از دهها رنگ مانند سفید، طوسی، کرم، گردویی، ماهگونی، قهوه ای و… وجود دارد. حتی در صورت تمایل کارفرما امکان استفاده هم زمان از دو رنگ در کابینت روکش چوب وجود دارد. پیشنهاد میکنم قبل از انتخاب رنگ کابینت روکش چوبی سری به نمایشگاه کابینت نوین کابین بزنید و پس از مشاوره با کارشناسان خبره و دیدن دهها ترکیب رنگ زیبا انتخاب آگاهانه و هوشمندانه تری داشته باشید.

مزایا و معایب کابینت روکش چوب

کابینت روکش چوب یکی از محبوب ترین مدل های موجود در بازاره که این محبوبیت دلایل زیادی هم داره، در ادامه مزایا و معایب کابینت روکش چوب را مورد بررسی قرار می دهیم. ابتدا سراغ مزایا این کابینت شیک و زیبا می رویم. این کابینت شبیه ترین دکور به کابینت چوبیه که قیمت فوق العاده بالایی داره، یعنی میشه با یک سوم هزینه کابینت چوبی کابینت روکش چوب با همان ظاهر رو داشته باشید البته از نظر کیفیت چوب و ام دی اف قابل قیاس نیستند و صد در صد کابینت چوبی عمر بیشتری داره. کابینت روکش چوب رنگ میشه و تنوع رنگی بسیار زیادی داره و امکان ترکیب دو رنگ در یک آشپزخانه در این مدل وجود داره.

یکی از جذاب ترین مزایای این مدل کابینت عمر زیادشه حتی اگه پنج شش سال رنگ کابینت تیره بشه میشه رنگ جدید بهش زد و دوباره یک دکور نو داشت. در کل کابینت روکش چوب کابینتی با مزایا بسیار و معایب بسیار کمی هست اگر بخواهیم به معایب این مدل اشاره کنیم شاید چشم گیر ترین عیب این مدل کابینت قیمت اون باشه اما اگر با کارهای مشابه اش مقایسه اش کنیم مثل کابینت چوب یا ممبران متوجه میشم قیمت خیلی بالایی هم نداره اما به هر حال قیمت مسئله ایه که خیلی از عزیزانی که این مدل رو میپسندن رو از خرید منصرف میکنه رو همین حساب جزو معایب محسوبش کردیم. میشه گفت کابینت روکش عیب و نقص دیگه ای نداره و چه از نظر کیفی چه از نظر شکل ظاهری نمره قبولی رو به راحتی میگیره.

مزایای کابینت روکش چوب

کابینت روکش چوب نزدیک ترین کابینت از نظر ظاهر و ساختار به کابینت اشپزخانه تمام چوب می باشد ستون و سر ستون ،تاج و زیر چراغ و ابزار و حکاکی بر روی دربها در طراحی و ساخت کابینت روکش چوب باعث زیبایی و لوکس بودن این نوع کابینت می شود. که البته به بررسی تفاوت کابینت طرح چوب و چوبی پایین تر پرداخته ایم.

استفاده از رنگ پاششی پلی استر و پلی اورتان باعث مقاومت در برابر رطوبت می شود. این کابینت دارای تنوع رنگ بسیار و منطبق با هر سلیقه ای می باشد. قیمت این کابینت نسبت به قیمت کابینت چوبی مقرون به صرفه تر است توصیه میکنیم برای زیبایی بخشیدن به کابینت روکش خود از صفحه کورین استفاده نمایید زیرا که این صفحه ها در طراحی های خاص کابینت کلاسیک به کار می رود و نما و جلوه دو چندانی را به اشپزخانه شما می بخشد. در ادامه به چند مورد ریز یا درشت عیوب کابینت های روکش چوب اشاره خواهیم کرد.

معایب :

روکش این نوع کابینت نازک می باشد بنابراین در طراحی و حکاکی بر روی این نوع ورق از ابزارهای با عمق زیاد نمی توان استفاده کرد و حتما می بایست درب های این نوع کابینت دو طرف روکش باشد به دلیل اینکه دربهای یک رو روکش علاوه براینکه ظاهر پشت و روی کار با هم یکسان نیست در زمان حکاکی توسط دستگاه cnc تاب برمی دارند در حفظ و نگهداری این نوع کابینت باید دقت شود چونکه رنگ این نوع کابینت بسیار حساس و ظریف می باشد.

دربهای کابینت روکش در عدم استفاده به طور صحیح اسیب پذیر (خش) است. اما جای نگرانی نیست استاد کار رنگ می تواند خش های به وجود امده را با بتونه و رنگ در اشپزخانه شما مجددا ترمیم کند. این کابینت در مقابل رطوبت و نور مستقیم واکنش نشان داده و ممکن است رنگ آن کدر یا تیره شود. قیمت کابینت روکش چوب ارزان تر از قیمت کابینت تمام چوب است اما از سایر کابینت های کلاسیک مانند ممبران و مدرن قیمت بالاتری دارد.

کابینت روکش چوب طبیعی چه فرقی با روکش چوب مصنوعی داره؟

کابینت روکش چوب طبیعی به کابینتی گفته می شود روی ام دی اف چوب طبیعی درختان استفاده شده باشد. اما کابینت روکش چوب مصنوعی به مدل کابینت های مدرن شامل رنگهای فرامید و ملامینه گفته میشود. شاید اسم این دو مدل کابینت شبیه باشه اما شباهت دیگه ای باهم ندارند چون کابینت طرح چوب مصنوعی یک دکور معمولی و ساده محسوب میشه که قیمت نسبتا پایینی هم داره اما کابینت روکش طبیعی شامل تاج و زیر چراغ و ستون های زیبایی است که در کنار کابینت ها قرار دارد تا زیبایی دکوراسیون آشپزخانه را دو چندان کند. البته کابینت روکش طبیعی رنگ هم میشه و از چوب درختان مختلف در تولید آن استفاده میشود.

روکش های چوب طبیعی

روکش های چوبی به دو دسته روکش چوب طبیعی و روکش چوب مصنوعی دسته بندی می شوند. روکش های چوب طبیعی لایه یا ورقه ای نازک از چوب طبیعی می باشد که به دلیل نقش و نگار خاصشان ارزش و قیمت خود را بالا برده اند. این روکش ها روی ام دی اف یا نئوپان چند لایه فشرده شده و یا فیبر چسبانده می شوند از انواع روکش چوب طبیعی می توان به veneer اشاره کرد. این روکش از خانواده روکش های چوب طبیعی به شمار می رود. روکش های طبیعی را می توان در هر دو طرف کار (پشت و روی مغز) چسباند این روکشها نباید در هوای بسیار مرطوب قرار بگیرند. هوای متعادل و مطلوب انها بین ۵۰ تا ۷۹ درصد می باشد. برای دوام بیشتر این روکشها می توان از یک لایه آستر روغنی استفاده نمود.

روکش های چوب مصنوعی

روکشهای چوب مصنوعی از ورقه های نازکی که از موادی مانند کاغذ های تزئینی یا غیر تزئینی هستند ساخته می شود. که با اپوکسی و رزین های متنوع و مختلفی مانند فنل فرمالدئید و یا ملامین فرمالدئید اغشته می شوند. برای دوام این روکش ها حین تولید از اکریلیک ،pvc و …استفاده می شود که برای پوشاندن سطوح مغز یا ورق ها مانند ام دی اف و نئوپان به کار می رود. در ادامه به چند نوع از روکش های چوب مصنوعی اشاره خواهیم کرد.

روکش HPL

روکش های HPL از کاغذ های فشرده شده کراف یا کرافت و کاغذ رنگی تولید می شوند و روکش های بازار پسند صنعت چوب و کابینت سازی می باشند این روکش ها از مزیت ها ویژگی های منحصر به فردی تشکیل شده اند که از اساسی ترین انها می توان به:

  • مقاومت در برابر پوسیدگی و مواد شیمیایی.
  • مقاومت در برابر اتش سیگار.
  • مقاومت در برابر گرمای ظروف داغ تا ۱۸۵ درجه.
  • مقاومت در برابر رطوبت.
  • مقاومت در مقابل چراغ نور هالوژن و عدم تغییر رنگ.
  • قابلیت شکل پذیری و منحنی شدن که بیشتر در کابینت های منحنی به کار می رود.
  • تنوع رنگ و زیبایی ان نیز یکی دیگر از مزیت های این روکش است که می توان به ان اشاره کرد.

روکش اکریلیک

روکش های اکریلیک نیز مانند روکش های HPL قابلیت انعطاف پذیری بالای دارد و میتواند از روکش های کابینت های منحنی به حساب بیاید با این تفاوت که این روکش ها به گرما و اتش سیگار حساس هستند از اساسی ترین ویژگی های ان مستحکم و مقاوم بودن آن می باشد. اگر بخشی از این روکش ها دچار آسیب شوند به راحتی ترمیم می شوند به طوریکه حتی محل ترمیم شده مانند شکل اول خود می شود.

روکش فویل

روکش های فویل که با نام لترون شناخته شده است لترون الهام گرفته از نام تولید کننده بزرگ این روکش است روکش فویل یا لترون از یک لایه کاغذ تزئینی ساده یا رنگی طرحدار که میتواند مات ،برفی یا براق باشد که با اپوکسی های ملامین فرم الوئید آغشته می شود و وزن ان بیشتر می شود ساخته می شود لترون یا فویل در هر ابعادی و اصولا به صورت رول تولید می شود و با چسب های مخصوصی مانند پلی وینیل استات PVA، اوره فرم الدئید و … روی ام دی اف و نئوپان چسبیده یا پرس می شود.

روکش ملامینه

روکش ملامینه نیز مانند روکش لترون یا فویل با چسب فرم الدئید روی ورق چسبیده می شود با این تفاوت که نیاز به چسب زنی مجدد روی ام دی اف ندارد روکشهای ملامینه از کاغذ های تزئینی تشکیل شده‌اند و دو روش پیوسته و پرسهای طبقه ای روی ورق پرس می‌شوند. از این روکش ها در درب های کابینت، پارتیشن، رکوب دیوار و… استفاده می‌کنند.

مشاوره رایگان

جهت درخواست مشاوره رایگان فرم زیر را تکمیل نمایید

مشاوره رایگان

"*" فیلدهای الزامی را نشان می دهد